Veruit de meeste mensen denken er pas aan om naar een masseur te gaan als ze langdurige of terugkerende klachten hebben. Mijn ervaring is dat ik een serie van drie, soms vier behandelingen en adviezen geef om die klachten op te lossen. Dan gaat het een hele tijd goed. Maar adviezen verwateren. Pas als de klachten terugkomen (of soms een variant op de klachten) gaat de klant nadenken over het maken van een afspraak. Voor het dan zover is, zit alles weer vast en is er weer een serie behandelingen nodig om de spieren weer soepel te krijgen.

Mooi vast werk, zou je denken. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil graag de oorzaak van de klachten bij de bron aanpakken. Een verandering bij de klant teweeg brengen zodat de klachten voorgoed oplossen en niet weer terug komen.

Een van die manieren is om je met regelmaat te laten masseren. Nadat de spieren zijn los gemaakt, is mijn advies om je met regelmaat opnieuw te laten masseren. Om de spieren los en vinger aan de pols te houden, om de nieuw verworven kennis over jouw lichaam en mind toe te blijven passen. Deze veranderingen in te slijten tot een nieuwe, misschien gezondere gewoonte. Beter te presteren. Voor jou.

Wat levert het jou op om je met regelmaat te laten masseren?

De stresshormonen cortisol en noradrenaline nemen af. Endorfine, serotonine en oxytocine nemen toe. Je bloeddruk laat zich beter regelen, je hartslag daalt. Je voelt je rustiger, evenwichtiger, ervaart meer geborgenheid, je zelfvertrouwen neemt toe, je slaappatroon verbetert. Pijnprikkels worden beter verwerkt. Je lichaam voelt soepeler en ruimer aan. Je presteert beter. Je voelt je goed!!

En als je eenmaal in goede doen bent, dan pas ben je in staat om nog beter voor jezelf te zorgen door kleine veranderingen door te voeren in jouw leven. Veranderingen bijvoorbeeld op het gebied van je houding, je voeding of andere gewoontes. Laat je dus met enige regelmaat masseren. Voor er nieuwe klachten ontstaan. Jij bent het waard!

Ervaar de effecten van een goede massage. Voel je goed, houden zo!